Denna köttfärsgratäng är så lätt att göra och kräver endast 4 basingredirnser. 
Väldigt god och  med smak av Oriental chili. 


Denna köttfärsgratäng åt jag hos en av mina bästa vänner när jag var på besök. 
Tyckte den var god och hon berättade att den var så enkel att göra. 

Och vad finns bättre för en småbarnsförälder  än enkla goda middagar som till största delen sköter sig själv i ugnen.  Kanon ! 

Jag har även provat att göra gratängen  med deras sweet chili och det blir jätte  gott det med. 


Det du behöver är 
Köttfärs
Potatis
1 burk uncle Bens  oriental chili (sås) 
Riven ost.

Salt, peppar och favorit kryddor brukar man ha hemma. 

Jag gjorde så här.
Ca 600 g färs
Ca 1 1/2 kg potatis 
1 burk uncle bens oriental chili sås
Riven ost efter tycke.
Salt 
Peppar
Grillkrydda.

Skala och skiva potatisen tunnt.
Stek köttfärsen i en stekpanna, krydda med salt, peppar och lite grillkrydda om du vill. 
När färsen tar färg och börjar bli klar, häller du i såsen. Rör runt, stäng av värmen och låt småputtra lite. 

Ta fram en ugnsform.
Smörj formen lite med smör eller olja.
Lägg skivad potatis i botten. 
Lägg sedan ett lager med köttfärs.
Fortsätt att varva så tills köttfärsen är slut. 
Avsluta med en rad potatis.


Lägg sedan in den p näst nedersta falsen och grädda ca 40 minuter på 200 grader. 
Ta sedan ut och strö på riven ost. 
Grädda ca 20 minuter till sedan eller till osten har fått en fin färg på ytan. 



Låt sedan köttfärsgratängen vila en bra stund så att den hinner lägga sig lite. 
Servera med grönsallad och en stänk salladsdressing.